Juttuja joita et tiennyt

11/18/2017

Hyvää alkanutta viikonloppua! Viime postauksesta on aikaa, mutta ei anneta sen häiritä. Tänään saatte vähän kuulla faktoja meistä. Ehkä jotain uutta tietoa? Voin paljastaa myös, että huomenna tulee uutta tuntipostausta ja ensi viikon alussa myday! Toivoisin, että saan kiristettyä tahtia ja tuottaa teille vielä enemmän materiaalia tänne blogin puolelle. Jos teillä on mahtavia ehdotuksia, ne otetaan mielellään vastaan kommenttiboxin puolella. Joka tapauksessa voisimme siirtyä asiaan.

Ratsastuksen lisäksi lähellä sydäntä on jooga. Parisen vuotta sitten aloitin harrastuksen kotoa käsin. Treenasin täysin itse ja se toisaalta aloittelijalle ole helppoa. Tuli pieni tauko kunnes aloin käymään ohjatussa joogassa sekä pilateksessa. Kun hevonen tuli ja omat rahat meni sitten lähinnä kamoihin, jatkoin treenaamista taas kotona paremmilla eväillä tähän päivään saakka. Tästä on tullut aivan mainio lisä ratsastuksen lisäksi!

Käyn tällä hetkellä lukiota ja olen tokan vuoden opiskelija. Perinteisen 3 vuoden sijaan olen päättynyt käydä lukion 3,5 vuodessa. Miksi? Olen valmiiksi kova stressaaja joka juoksee joka paikkaan ja hevosen omistaminen ei helpota. Päätin helpottaa taakkaani, sillä minnekkään ei ole kiire. Olen tykännyt rauhallisesta tahdista.

Olen ainut hevosihminen koko perheessä. Toisaalta iso taakka 17 veelle ekan oman hevosen kohdalla, vaikka henkinen tuki on läsnä. Porukat ovat saattaneet ehkä joskus aikaisemmin koskea hevoseen, mutta itse olen oikeastaan perheen pää näissä asioissa. Nykyään kummatkin osaavat taluttaa Avea! Treenissä hevosen kuntoonlaitto ;)

Teen kahta työtä lukion ohella. Tallihommia sekä sekalaisia keikkoja eräälle yhdistykselle. Kummatkin hommat ovat keikkaa, joten kokonaisuus toimii.

Mulla todettiin viime keväällä burn out. Ekassa hepassa oli iso vastuu yhdelle tyypille ja epäonniset vastoinkäymiset ruoski. Koulu potki vielä enemmän, kun ykkösvuosi ei lähtenyt koskaan käyntiin kunnolla ja ainut toive oli, että pääsee edes kurssista läpi. Peruskoulussa penkit lenteli, jos tuli ysiä alempi numero.

Oon värjännyt hiukset vähintään 4 kertaa. Raitoja, dippejä, kuparia ja viimeisin on blondi ja tyvi tumma. Haluaisin taas värjätä pian uudestaan.

ylivoimasesti lempparit !

olen lakto-ovo-pescovege. Selvennyksenä, ei täysin vege vaan syön kyllä kalaa, maitotuotteita sekä kananmunia. Miksi? En ole koskaan pitänyt lihasta tai kanasta sekä kalakin ällöttää helposti. Taustalla oli myös eettiset syyt. Aloitin pari vuotta sitten. Viime vuoden vaihteessa ekan vuoden jälkeen pohdin aika pitkään, jatkanko samaan tapaan. En ollut varma periaatteistani ja kuinka voisin todella toteuttaa ne.

Bongasin lokakuussa world cupin osakilpailussa Aven frendin. Kyseisellä hevosella ja A:lla oli sama emänisä, Concorde. Meidätkin näkee pian tolla tasolla ;) Ave haluu!

Pidetään kuitenkin tavoitteet realistisina ... ;) 

Aven sosiaaliset taidot ovat surkeimmat. Se kiljataa lähes aina, kun joku hevonen tulee tarpeeksi läheltä. Se osoittaa välillä kiinnostusta, varsinkin pieniin poneihin, mutta ei osaa lähestyä :D

Ave ei osaa kävellä suoraan. Maastoleinkeillä se vaihtaa tien puolta miljoona kertaa. Taluttaessa se jää selän taakse ja jatkaa siksakkiaan tiella reunasta toiseen. Se myös vieressä helposti puskee lavalla taluttajansa ojaan saakka. Hän jatkaa reittejänsä läpi esteiden! Se käy omille hermoille ja tapaa ollaan kitketty kyllä kiitettävästi.

Ave on todella siro. Sillä riitää säkää noin 163cm. Sen martingaali ja ekat suitset oli kokoa pony. Riimut saa olla max cob :D Olin myös kovin paineissa, sopiiko käytetyt M koon Zandonat (jotka olivat ponilla olleet) hevoselle?! Olivat juuri oikeat. Ei sentään S...

Tässä tän viikonlopun erikoinen, ensiviikon lopulla taas uutta! Huomenna analyysiä koulutunnista Deen kanssa ...

4 kommenttia

  1. Ihana postaus ! Ja voisit joskus tehdä, vaikka postauksen niinkun lähiajoilta/menneiltajoilta ihan puhelin kuvia vaikkapa ja vähän tekstiä, tai postauksen aven näkökulmasta, kuvapostauksen (ikävä), mielipide postauksen ihan jostain arkiasesta jutusta tai pinnalla olevasta keskustelusta jne (ei tarttis olla pitkäkään teksti), aven ruoka-rutiini postauksen. Rehellisesti sanottuna pidän oikeastaan aina sun postauksista. Ihansama mitä kirjoitat tai kuvaat. Joten älä ole liian tarkka vaan anna mennä ! Uskon että ilahdutat jo monia pelkällä 10 lauseen kuulumispostauksella ;) Hyvää loppuviikkoa !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana <3 Kiitos paljon ja laitan nää korvan taa !

      Poista
  2. Oo ! En olis susta arvannu, että joogaa harrastat, mutta se varmasti rentouttaa hyvin ! Ite en jotenkin ymmärrä joogan päälle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selässä olenkin pelkkä rautakanki eh ... :D Joo, joogasta on yleensä kaksi mielipidettä. Joillekkin ei sovi, toiset rakastaa :) Itse olen löytänyt sen todella hyväksi lisäksi!

      Poista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !

Latest Instagrams

© Soffe. Design by FCD.