Aven kuntoutus etenee!

11/29/2017

Vähän lisää kuvitusta, näitä kuvia en olekaan blogissa vielä esitellyt !

Me saatiin kuulla ihania uutisia viime viikon alussa... Aven selkä on todella hyvä tens-hoidon jäljiltä. Olen enemmän kuin onnellinen juuri nyt! Olin rehellisesti sanottuna maalannut jo piruja seinille. "No se on edelleen jähmeä, en usko sen toimivan, pitää varmaan piikittää uudestaan, ei koskaan päästä selkään"... Onneksi tällä kertaa oli ongelmana vain oma kriittisyys.

Saatiin kasa jumppaohjeita ja suunnitelma kuntoutukseen selästä käsin. Ihan ensiksi piti Avelle etsiä uusi satula. Kun olin aivan varma, ettei selkään päästä vielä, en hoitanut asiaa eteenpäin :D Aloitamme ihan ensin kävelemällä satula selässä (tänään ekaa kertaa!). Seuraavaksi otetaan kävelylenkkejä selästä käsin, yhä kauemmin ja kauemmin. Sitten aloitamme laukka- ja ravipätkistä kevyessä istunnassa. Totutteluahan tämä on kolmen kuukauden jälkeen hepallekin.

Tänään olin saanut satulansovittajan käymään. Oikeastaan yllätyksekseni jatketaan varmaankin samalla penkillä, mikä meillä olikin. Korjataan sitä vain palaromaanilla, sillä itse penkin korjaaminen olisi toki turhaa, muutoksia pitäisi tehdä pian. Olin myös hankkinut ihan uuden karvapanssarin, mutta todettiin sen olevan epäsopiva kuten alkuperäinenkin vyömme. Masu ja kainalot ovat nyt olleet aika kipeitä, vaikka ei satulaa ole ollut selässä.

Kuntoutuksen ohella aktivoidaan selkää parilla tehtävällä, joista ajattelin vielä lisäksi kertoa. Monille tuttu porkkanavenytys on yksi juttu, jota tehtiin myös aikaisemmin hepan kanssa. Nyt liikerata on kuitenkin vähän erilainen, sillä puhutaan selästä. Olen tottunut viemään hepan niin sanotusti kylkeen asti, joka tuo liikettä kaularankaan. Nyt venytellään vain pitkälle sivulle. Monesti myös huomaa, kuinka saattaa pyytää hevoselta liikoja ja nyt onkin tärkeää seurata hevosen ilmettä, että mikä tuntuu sopivalta.


Toinen harjoite tehdään puomien kanssa, jossa ajatus on saada aktivoitumaan hevosen ulkojalkaa. Kiva pikku ympyrä ja kaksi puomia kavalettipäineen riittää tähän harjoitukseen. Ave liikkui pienellä ympyrällä käynnissä astellen puoliksi nostettuja kavaletteja ja ajatuksella taipuen sisään. Kavaletit ovat tarkoituksella nostettu sisäpäädystä. Sisäjalalla hevonen ottaa korkeaa ja lyhyttä asketa ja taas ulkojalalla pitkää ja matalaa. Vaikeutta tuo, kun kavaletit nostetaan toiste päin. Meille taipuminen oli kovin hankala juttu alkuun ja avuksi saatiin raippa, jolla tökättiin ulkotakajalkaan vähän ponnistusvoimaa sekä saatiin tikkusuora Ave liikkumaan hiukan enemmän ympyrän suuntaisesti. Homma vaatii kaksijalkaiselta aika paljon, sillä tahdin pitää olla täydellinen. Tässä siis meille vähän tekemistä.

Lisänä hoidetaan selkää lämpöpusseilla aina treenin jälkeen sekä hieron opituilla perustaidoilla hellästi prinsessaa. Huomatkaa, että kyseessä on ihan amatööri ja tarkoitus on vain rentouttava!

näyttää nauttivan :D

4 kommenttia

  1. Tosi hieno tuo eka kuva ! Muutenkin kiva kuulla miten Ave jakselee. Mietin tossa, että jos jaksamista löytyisi niin olisi ihan mielenkiintosta lukea postausta ihan tästä ns. koko jutusta mitä avelle on kokeiltu, mikä on toiminut jne, ihan niinkun vaan selitettynä mitä on tapahtunut :) (et välttämättä tälläistä jaksa nyt tehdä tai palata niihin synkkiin ajatuksiin mitä silloin oli aven suhteen mutta jos joskus tekisit niin olisi kiva)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tää on tosi hieno idea, mutta asiaan liittyy aika paljon myös kamaa, mitä en voi kaikille jakaa :/ oon yrittänyt olla tähän saakka kertoa niin paljon, kun pystyn ! toki pieni koonti postaukseksi koko jutusta ei olisi hassumpi :) kiitos kommentista !

      Poista
    2. Siis mikset voi jakaa? Kuka kieltää kun kyseessä on sun hevonen

      Poista
    3. vähän pidempi tarina :D ei oo mikään, ei sinänsä mitään ns hevoseen liittyvää, mitä ei voisi jakaa ...

      Poista

Huomaathan, että kommenttien valvonta on päällä. Älä siis pelästy, jos kommentti ei ilmesty heti boksiin. Ruusut ja risut otetaan vastaan, kiitos kommentistasi :-) !

Latest Instagrams

© Soffe. Design by FCD.